Manifest dels Consumidors i dels professionals de la Gastronomia, la Salut i l’Alimentació

PER UNA ALIMENTACIÓ BONA, NETA, JUSTA I SENSE ORGANISMES GENÈTICAMENT MODIFICATS


Manifest dels Consumidors i dels professionals de la Gastronomia, la Salut i l’Alimentació

Fa milers d’anys que les societats cultivem la terra, en conservem els fruïts i els transformem per alimentar-nos. Històricament, la pagesia i la cuina han estat un punt d’encontre entre els cicles naturals i les pràctiques humanes i un dels fonaments de la nostra cultura.

L’aliment ens dóna l’energia per viure d’una forma activa i saludable >> Quan ens falta o no està en bones condicions, emmalaltim i la nostra vida no pot fluir lliurement.

Menjar és una relació amb el nostre entorn, una expressió de com tractem la natura, les persones i el país >> Darrera del bon aliment, hi ha un pagès, un poble proper, una terra amb vida, un intercanvi just, un bosc net, un demà per les zones rurals…

Els aliments són, a la vegada, una de les riqueses de les cultures locals >> Al seu voltant, els pobles hem creat un conjunt de coneixements, paraules, costums, receptes, festes… que ens diferencien davant les envestides de la homogeneïtzació global.

Per últim, els aliments contenen gustos, aromes i textures que estimulen els nostres sentits i ens proporcionen benestar i satisfacció.

Menjant cobrim una necessitat, gaudim i fem país; i la pagesia ha d’assegurar-nos l’aliment sense comprometre el futur del medi ni la salut de les persones.

Lluny això, en els darrers temps, s’ha imposat un model que converteix l’aliment en una mercaderia més, produïda de forma industrial, contra el medi ambient, sense necessitat del coneixement pagès i que s’intercanvia de forma especulativa en un esbojarrat mercat global.

A més, la utilització massiva d’uns productes químics, avui prohibits per les institucions, ha ocasionat problemes greus de salut en els professionals i la població en general. Aquesta agricultura, nascuda de la ma de les mateixes empreses que ara pugnen per monopolitzar el mercat mundial de llavors, pretén reinventar-se amb les varietats modificades genèticament.

En la darrera dècada, s’ha desenvolupat a tot el món un intens debat sobre la introducció dels transgènics en la dieta humana que a Europa s’ha traduït en l’aturada dels cultius transgènics a Àustria, França, Grècia, Hongria, Itàlia, Luxemburg i Suïssa i el posicionament en contra de milers de municipis i regions.

Alhora, Catalunya s’ha convertit en un els màxims productors de transgènics al continent en contra del que la mateixa societat expressava reiteradament. Davant la inacció del govern i les institucions, l’any 2008, ‘Som lo que Sembrem’ va recollir 105.000 signatures per tal d’obrir un procés d’Iniciativa Legislativa Popular que obligués al Parlament de Catalunya a posicionar-se sobre el cultiu, consum i investigació dels transgènics.

Actualment, els grups de CiU, PSC i PP han presentat esmenes a la totalitat de la Llei de ‘Som lo que Sembrem’, per rebutjar-la i que no es pugui arribar a treballar en el Parlament:

Davant d’això, els professionals de la Gastronomia, la Salut i l’Alimentació volem manifestar:

– La necessitat d’un nou model agroalimentari basat en les produccions locals de caràcter ecològic i artesà; respectuós amb el medi, les varietats i la cultura pròpia; que esdevingui la font principal de la salut i la sobirania alimentària del país; i que retorni al pagès el seu paper de subjecte de coneixement clau en l’alimentació de la societat

– El nostre suport al procés democràtic iniciat per ‘Som lo que Sembrem’ i demanar als grups parlamentaris del PSC, CiU i PP que retirin l’esmena a la totalitat a la Iniciativa Legislativa Popular com a senyal de salut democràtica i respecte a la societat catalana

Per signar el manifest, escriu un comentari més avall indicant el teu nom i cognoms i professió,

Moltes gràcies

Som lo que Sembrem

Respostes

 1. sindicalista CCOO. Por una sociedad justa en comunión con la Madre Tierra. Contad con mi apoyo.

 2. disenyadora i horticultora

 3. Estudiant

 4. per els politics no ens dejen decidir per la nostra salud.només conten els interessos
  d’uns grans multinacionals?

 5. s’ha d’ acabar per sempre amb els interessos d’un quans multinacionals que juguen
  amb el futur de la nostra salud

 6. Totalment d’acord. Endavant les atxes!
  Interiorista i dissenyador industrial

 7. Soc cuiner!!o aixo intentu
  Salut i gana!

 8. Metge homeòpata

 9. Investigadòr bio-mèdic.

  M’addereixó completament al manifèst. Estìc honorat de rebre els vostre articles, i ho que esteu portant endavant penso sigui mès necessari i effectiu de la meva feina aixì desviata des-de les pressiòns debutes els interessùs de les big pharmas (multinacionals dels medicaments).
  Graciès per le moltes suggestiòns per a com començar projectes de recerca innovatius i mès direcciònats als problemas primariis que estèm patint.

  SLQS – REAL EVOLUTION Projects –

 10. estudiant
  moltes gracies per organizar-lo, ja era temps.

 11. Estic 100% d’acord amb el vostre manifest i em demano com se us pot donar suport material a més de moral. Coneixeu la iniciativa 1% per al planeta? La nostra casa rural “L’Orri de Planès” hi està inscrita com a donant i si hi fóssiu podríeu rebre el nostre ajut a més del d’altres empreses. Mireu-vos-ho i continueu lluitant.

 12. M’addhereixo plenament al manifest.

 13. Seny i salut !!

  La força del grup té lòrigen en cada individu.

 14. Crec que ens podem evitar moltes malalties menjant sa i natural. Li podem fer un favor a la nostre Natura i per descomptat als productors locals que són els que més pateixen la gran explotació comercial de les Grans Distribuidores. Per un món millor em de ser conscients del que mengem, d´on prové el que mengem i del seu circuit comercial, però sembla que els polítics no volen actuar pel bé nostre, per que?

 15. M’ha adereixó,per una infinitat de raons, ja era hora
  ho tinc clar que som el que sembrem i voldria cultivar esta planta, com puc aconseguir un esqueix?

  aAtentament ; josep

 16. ES TÉ QUE PROHIBIR TOTS ELS TRANSGÉNICS A CATALUNYA A ESPANYA I A TOT EL MÓN,ENS TENIM QUE MANIFESTAR TOTS EN CONTRA I FIRMAR LES MÁXIMES PERSONES POSIBLES .

 17. Que alimentar-nos bé no sigui una proesa.

 18. Estudiant

 19. professora

 20. Professora.

 21. tecnica telecomunicaciones

  con los transgénicos no solo “enfermamos”, también estamos dejando nuestro futuro en manos de la industria farmaceutica que ya controla las semillas y las variedades tradicionales.

 22. SOM EL QUE MENGEM. SOM EL QUE SEMBREM. ESTIC PER LA RECUPERACIÓ DE LA PETITA AGRICULTURA I CONSERVAR LES VARIETATS I LLAVORS ANTIGUES. PER UNA ALIMENTACIÓ SANA, SABOROSA I DE CONREU PROPER A CASA.

 23. Per una agricultura de qualitat, ecològica i local.
  NO ALS TRANSGÈNICS!

  Marta Sampedro
  Ambientóloga

 24. No poden jugar amb la nostra salut i la de la terra.
  Us dóno TOT el meu suport…
  No als transgènics!!!

 25. Alicante y España libre de transgénicos ya

 26. M’adhereixo al manifest com a Eng. agrònoma i educadora ambiental. Per una alimentació sana tant per nosaltres com pels nostres fills.

 27. Per una agricultura de qualitat, ecològica i local.
  NO ALS TRANSGÈNICS!

  Montserrat C.
  Administrativa Aj. BCN

 28. Estudiant d’història

 29. Escritor.

  Necesitamos que el mundo cambie para bien de una vez.

 30. No hi ha més remei que les manifestacions, ja que el Parlament no ens representa ni defensa els nostres interessos.

  Anna Martínez Bosch

 31. Dono el meu soport al Manifest.

 32. Ells tenen el poder…..pero nosaltres-vosaltres, tenim la força de la raó…i aixo ens fara vèncer.

 33. Seny, valor i força!!!

  Enginyera química.

 34. Dono el meu soport al manifest.
  Podem conseguir-ho !!!!

 35. Professora

 36. Realitzador

 37. Periodista

 38. Educador Social – Expert en Gestió de Risc

  Tot el meu suport al manifest i totes les iniciatives per retornar a una alimentació sana, al respecte per la terra i en contra del cultiu transgènic.
  Demano que es retiri l’esmena a la totalitat.

 39. Enginyer industrial amb arrels que surten de la terra del delta.

 40. Tot el nostre suport. A Sta Perpetua seguim en lluita per tot el que es comú a tots nosaltres. I continuarem presentant propostes i accions.

 41. Tot el meu suport. Salud!

  estudiant i enginyer

 42. Ja fa un cert temps que a casa menjem aliments de cultiu ecològic, preocupats per totes les substàncies químiques que imgerim en l’alimentació industrial. Estic totalment en contra dels cultius de transgenics. els que diuen que així erradiquen la fam, no expliquen que el que fan creixer son les malalties i fan perdre la salut de les persones.
  Dono el meu suport al manifest de Som el que sembrem.

 43. SOM LO QUE SEMBREN…NO ALS TRANSGENICS

 44. Il·lustradora i horticultora

  El que em sap més greu és que diguin que els transgènics ajudaran a acabar amb la fam al món… és repugnant que es vulguin aprofitar de les bones intencions de la gent per omplir-se les butxaques… Sort dels col·lectius com el vostre!!!

 45. tot el meu suport!

 46. tot el meu suport al manifest

 47. Estudiant.
  Per uns aliments més saludables.

 48. Llicenciada en Quimiques

 49. Biòloga

  Fa vergonya pertànyer a un país capdavanter en producció de transgènics!

 50. Estudiant d’Enginyeria Industrial

 51. L’alimentació te una clara repercursió en la salut, és per això que hem de millorar els aliments en qualitat, tant com sigui posible.

 52. metge

 53. M’adhereixo al manifest.

  Enginyer

 54. Advocada

 55. Bibliotecari!

 56. Represento a varis col-lectius de dones de les Terres del Ebre,Donem el nostre total soport a petició de retirada de l’esmena.

  Reivindiquem el nostre dret a la llibertat d’alimentarnos saludablement i en linea amb la natura pura.

 57. Slow food València signa este manifest en nom dels 100 socis del convivium

 58. Aturat. Us dono el meu suport total

 59. Impulsor del Coneixement Lliure (Barcelona)

 60. Em dedico a l’artesania alimentària. Demano l’erradicació dels conreus transgènics a tot el món. L’agricultura ecològica és la solució.

 61. Educador a l’Escola Taller les Gavarres

 62. farmacéutica, em dedico a les teràpies naturals i nutrició ortomolecular

  Exigim el dret d’elecció!!

 63. Cuiner

 64. Tècnic agrícola

 65. Professora de Secundària, Biòloga.

  Pel dret a triar.

 66. M’afegeixo al mainfest i espero que el parlament recapaciti i sigui la nostra veu

 67. Professor de sociologia (UAB-UVic)

 68. Molts ànims i força des de Manresa.

  Els petits canvis són poderosos…

 69. Presidenta de la Liga SFC (Síndrome de la Fatiga Crónica) y promotora de la ILP fibromialgia-SFC.

 70. Estudiant

 71. Fisioterapeuta

  Dono tot el meu suport a aquesta proposta, tot i que sigui pasada la data, espero que amb aquesta difusió més gent s’adhereixi a la proposta i així es pugui presentar amb el màxim suport de la població.

  No podem deixar la nostre alimentació en mans de montsanto i altres.

 72. M’adhereixo al manifest. Hi ha coses molt valuoses que tenim oblidades que per ser com són han hagut de passar milers d’anys. No ens les carreguem amb 5 minuts.

 73. Dansaire
  M’adhereixo totalment.

 74. Moltes gràcies per la vostra dedicació en defensa de la terra, ella us retornarà els favors

  Advocada i membre de L’Altraveu, Agrupació d’electors per Castellar del Vallès, municipi declarat lliure de transgènics.

 75. US DONO EL MEU SUPORT MORAL I COMPARTEIXO EL VOSTRE MANIFEST. ÀNIM !

 76. Jardinera

  Doy todo mi soporte al manifiesto.

 77. forner

  gràcies a tothom que fa possible que ens arribin cada dia al forn els fruits de la terra sense afegits!

 78. Fer viable l’agricultura ecològica sense perill de contaminació transgènica i permetre a la ciutadania decidir el que vol menjar, estant molt ben informada, és una obligació moral per sobre de qualsevol ideologia política. Respecte per la ciutadania!

  PAS universitari

 79. Sòc Enginyer agrònoma

 80. Pagès ecològic

 81. Programador web.

  Dono el meu suport al manifest.

 82. Coordinadora de programes educatius a museus.

  Dono el meu suport al manifest.

 83. Actriu, cantant, intentant ser consumidora conscient!

 84. Escriptora

 85. Educadora Escola Bressol

 86. Il·lustradora infantil / Dissenyadora gràfica

 87. Obrer.
  Salut.

 88. Dono tot el meu suport al manifest

 89. Pagès

  M’adhereixo al manifest. Salut i canya!

 90. Estudiant i Informàtic.

  Ànims, que tot està per fer i tot és possible!

 91. endavant! teniu la meva adhesió.

 92. Gastronomia. Signo el manifest.

 93. Dono suport al manifest per una alimentació sana i saludable

 94. Dono el meu soport al manifest

 95. Politòleg

  M’adhereixo al manifest. Ànims!

 96. Administratiu i aficionat a pages, m’adhereixo al manifest.

 97. Biòleg
  Gerent de http://www.delaterra.net

 98. Sociòloga

  M’adhereixo al manifest

 99. Llicenciada en ciències de la informació.

  Dono tot el meu suport al Manifest!

 100. Animo compañeiros. O fin i o cabo non comer ou comer merda, eche o mesmo

 101. Llicenciada en ciències de la informació.

  Ànims a tothom, sobretot als companys que estan en vaga de fam. Em recordo sovint de vosaltres.

  • El meu suport i adhesió al manifest.

 102. M’adhereixo al manifest, amb força i ganes de que puguem aconseguir el què ens mereixem…

 103. Tot el meu suport al manifest i als activistes en vaga de fam.
  Que lligades estan la salut alimentària i la salut democràtica!

  Historiador

 104. Hola, m’adhereixo com a enginyera agrònoma

 105. Hola,

  Podeu posar l’adhesió de l’associació Vida Sana. L’Angeles Parra és la presidenta.

 106. Joan Escuer Solé
  Geòleg

 107. Regidor de l’Ajuntament de Castellar del Vallès per l’Agrupació d’Electors l’Altraveu

 108. Educadora Social. Regidora de la CUP de l’Ajuntament de Sallent, al Bages, declarat municipi lliure de transgènics

 109. Turisme rural i filòloga
  des del Priorat

 110. Presidenta Cooperativa el Brot de Reus. CC Químiques.

 111. Escriptora i professora de Filologia Catalana.

 112. Professora de cuina

 113. Professora de cuina.

 114. desde la secretaria de slow food España y el convivium de Valencia os damos nuestro total e incondicional apoyo a vuestras encomiables iniciativas, no desfallezcáis seguro que con bondad y firmeza se os oirá y seréis tenidos en cuenta por la clase política parasitaria que gobierna este país.

 115. tot el suport al manifest

  apicultor i pagès ecològic

 116. Nos adherimos al manifiesto y recibid todo nuestro apoyo. “Nuestros politicos y su buena lección de democracia”.

 117. Pagés

 118. Estudiant de Biologia

 119. Me adhiero al 100%
  Hay que acabar con los transgenicos

 120. M’adhereixo al manifest.

 121. Soc electricista i delegat sindical del CATAC-CTS-IAC i m’adhereixo al manifest.
  La gent del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd -EdC també s’adhereix al manifest.

 122. sociòloga

  Dono tot el meu suport al manifest. Molts ànims!

 123. Estudiant de Filologia Catalana

 124. M’adereixo plenament a aquesta campanya donant-li tot el meu suport.

  Elisenda Pascual i Martí
  Psicòloga

 125. Ei felicitats per la pagina, es molt bo tenir informació de com va la Vaga de fam per poder-ne fer més difusió. Anims!!!!

 126. Educadora social

 127. Ànims companys/es!! Us dono tot el meu suport!!!

  Neus Caballer Balust. (Administrativa del Registre de la Propietat de Balaguer).

 128. Som hortalans ecològics,
  Som lo que sembrem!

  Volem democràcia i un món lliure de transgènics!!

  David, Nia i Maria del Mar

 129. Per guanyar diners, alguns són capaços de destrossar-ho tot. Van pel món, sense cap tipus de límiti ni ética. I el què és el sumum és que els que tenen el poder públic, no solament no els hi parin els peus i protegeixin la ciutadania i el medi, sino que a sobre els aplanin el camí. I com han dit altres que han escrit, hem de REIVINDICAR L’ALIMENTACIÓ SANA, AUTÒNOMA, NATURAL I SOSTENIBLE COM A UN DRET DE CIUTADANIA, COM A SOBERANIA ALIMENTÀRIA. També em nego rotundament a que siguin les multinacionals les que decideixin el què he de menjar, destrueixin la pagesia i l’equilibri ecològic del camp, i em robin el meu dret de poder escollir… perquè estan contaminant tots els cultius naturals!!!

 130. Como no disimule un poco más esta “democracia” nos acabaremos dando cuenta que estamos todos obligados, y todos son ellos tambien, a comer lo que nos echen. hEMOS PERDIDO EL DERECHO A PODER ELEGIR…. ES QUE LOS POLOTICOS NO TIENEN HIJOS¿???¿, Tanto les ha cegado este capitalismo tan feroz¿?¿?
  NO QUIERO SER ESCLAVO DEL CAPITAL!!!

 131. observadora. apostant per una democràcia que doni drets als ciutadans i no a les entitats. Un referendum acabaria amb els omg.

 132. El pitjor legislador és aquell que, tot i conèixer el problema, defuig les seves responsabilitats escudant-se en el conflicte econòmic. La seva manca d’acció (sigui en el sentit que sigui) i capacitat de solució l’inhabilita com a representant de la ciutadania. Ens calen polítics valents, si més no a l’alçada dels activistes de Som lo que sembrem que aquests dies estan en vaga de fam.

  Toni Altaió, dinamitzador ambiental

 133. Dono tot el meu suport al manifest. Informàtic de l’Hospitalet

 134. Professor.
  Dono el meu soport al manifest.
  Les posicions d’algunes forces parlamentàries catalanes no són gens modèliques.

 135. Donem suport al manifest!!

 136. Cuiner sense restaurant

 137. Endavant!

 138. done el meu suport al manifest

 139. recolzo plenament aquesta iniciativa i considero que persones com vosaltres fan posible que aquest mon pugui arribar a ser un lloc millor, endevant i força

 140. Pagès, en conversió a l’ Agricultura ecològica

 141. Vaig anar a la manifestacio del dia 28 per defensar el que crec i la vida que vull portar.

  M’agrada la modernitat, pero sempre i quant porti beneficis per a tothom, no nomes per a quatre, i el tema dels OGM es del tot evident que beneficia i molt, pero a molt pocs.

  El mes curios es l’actitut de determinats partits politics, els quals no tenen cap escrupol en frenar iniciatives populars com la actual.

  La primera pregunta que em faig es: Quin tant per cent de les despeses de les campanyes electorals els hi paguen aquestes transnacionals?

  Em sorpren que les seves bases i bona part dels seus votants no els hi girin l’esquena amb un tema com aquest, que pot afectar tan seriosament la seva vida i la dels seus fills.

  En fi srs. diputats, espero que com a minim “permetin” possar a les etiquetes dels productes amb OMG, el nom de l’entidot el.laborat per una farmaceutica tambe amiga del Montsanto de torn.

  Farien vostes “i ells” un negoci encara mes rodo.

  Fins i tot em permet-ho donar idees:

  Sra. el seu nen de cinc anys te alergia? cap problema, faci que prengui una capsuleta verda d’aquestes cada mati i tot resolt., Aixo si Sra. la tindra que pendre cada dia durant la resta de la seva vida.

  El proper 2 de juliol al Srs. diputats nomes recordar-los les paraules de Jaume I a les corts de Valencia: Vergonya, Caballers, Vergonya.

  Si no arriveu a Caballers hi podeu posar Diputats.

  Pep

 142. Vaig anar a la manifestació de ahir, i penso anar a tots el actes.

  Dono el meu soport al manifest

 143. Infermera
  Som el que sembrem
  Que l´aliment sigui la nostra medicina.
  Salut per tothom.

 144. Jo visc en un entorn rural i tinc hort ecològic

 145. Dono el meu ple suport al Manifest, a les mobilitzacions en defensa de la ILP, i per una democràcia realment participativa.

  Angels Martínez Castells

  economista
  professora jubilada de la UB.

 146. endavant amb les lluites !!!!

 147. El Col.lectiu DEMPEUS per la salut pública s’adhereix al Manifest de forma col.lectiva.
  Anireu rebent també adhesions individuals dels membres del grup.

 148. M’adhereixo al Manifest
  PER UNA ALIMENTACIÓ BONA, NETA, JUSTA I SENSE ORGANISMES GENÈTICAMENT MODIFICATS
  Soc jubilada, consumidora i membre del col·lectiu Dempeus per la Salut Pública

 149. M’adhereixo totalment al manifest.

  enginyer tècnic agrícola
  màster en agroecología per la U.B.

 150. M’adhereixo al manifest i a les mobilitzacions per defensar la ILP i el dret de les persones a participar i a ser respectades en iniciatives democràtiques.

 151. Conciència

 152. per un mon mes saludable

 153. Per un mon mes sa´.

 154. A l’atur

 155. Tant jo com tota la meva familia donem soport al manifest.

 156. Dependenta

 157. Ing. Agrónoma. Técnico de la Asocciación Vida Sana

 158. SALUT, DEMOCRÀCIA I BONS ALIMENTS!!

 159. Democràcia, salut i bons aliments

 160. És vergonyós que prevalguin criteris econòmics i polítics davant evidències científiques.
  No ho hem de permetre!
  Endavant amb la salut i el respecte per la natura!

  Filòloga

 161. La meva adhesió. Per aconseguir una alimentació sana, ara i pel futur, aturem l’esmena!!

 162. signo el manifest com a cuiner i com a persona

 163. educadora social

 164. Enginyera Tècnica Agrícola. Sòcia de la cooperativa de consumidors La Manduca SCCL, de Sant Feliu de Guíxols.

  L’única manera de garantir que no hi hagi transgènics en els nostres plats és que no n’hi hagi en els nostres camps. Ni els aliments ecològics es salven.

 165. Filòloga

 166. Periodista

  Per una terra lliure de transgènics, endavant amb el manifest i la ILP!!!!

 167. L’alimentació es la base de la nostra vida.es fonamental l’educació desde ben petits.no als trangenics. Allcuiners.

 168. Des de la Coordinadora Obrera Sindical – COS, ens hi adherim a la campanya.

  Països Catalans lliures de transgènics ja!!

 169. Jo la veritat es que no se massa de que và aixó dels transgènics…pero el que tinc clar es que com els aliments “naturals” no hi ha res… per tant m’adhereixo..

 170. NO ALS TRANSGENICS, MES CULTIU ECOLOGIC
  OS DONEU CONTE QUE CADA DIA HI HA MES PROBLEMES DE SALUD…..
  SOM LO QUE SEMBREN

 171. Tècnic en viticultura i enologia.
  Consultoria tècnica i formació de professionals.

  L’Alt Penedès (PPCC) / Goierri (EH)

  SALUT, DEMOCRÀCIA I BONS ALIMENTS!!

 172. m’adhereixo al manifest.

 173. Per que la cultura de la bona taula la puguin disfrutar les properes generacions.

 174. ens adherim al manifest

 175. Per una cultura gastronómica que ens faga viura.
  Cuinera i socio-educadora a La Coruña.

 176. Recolzo el manifest en tots els seus cintinguts i accions a fer. Vicenç Fiol .- Rector d’Ullà, Bellcaire.Albons. Tor i La Talada.

 177. Recolzo totalment el manifest.

 178. Me adhiero al manifiesto.

 179. Administrativa. Me niego a dejar que sean las multinacionales las que decidan lo que vamos a comer y lo que no. Trangénicos fuera!

 180. Vetlem per la salut i per un món amb més qualitat de vida.

 181. Simplement és qüestió de consciència, més enllà e la corresponsabilitat de ser un pare, un amic, una persona que vol i segueix lluitant perquè un món millor és possible.
  El primer pas és en implicar-se en les causes i coses que creguem que són IMPORTANTS i aquesta amics meus ho ÉS.
  Educador social i pallasso

 182. Hijo de pagés y cocinero. Me adhiero a este manifiesto al tiempo que pido a políticos y autoridades competentes, den un paso al frente y se desvinculen de presiones del capital. Hemos de estar con la mayoría de paises de la C.E donde estan prohibidos estos productos.

 183. Això és un tombant de segle inesperat, un Govern que es diu d’esquerres i verd no hauria de tenir aquestes vacilacions incomprensibles per salvaguadar la salut i el medi natural. No pot ser que les pressions de les quatre grans empreses enterboleixin l’enteniment; si no ho veuen clar que pleguin!.

 184. Des de la Coop. de Consumidors/res El Rebost sempre hem promogut una alimentació basada en criteris ecològics, cosa que amb la introducció dels transgènics veiem perillar greument.
  Ens adherim al manifest i demanem als partits polítics que han presentat una esmena a la totalitat a la ILP, perquè el Parlament declari Catalunya lliure de transgènics, reconsiderin la seva postura i retirin l’esmena.
  Joan Juliol (President de la Cooperativa El Rebost)

 185. Protegir una sana alimentació és prou important perquè aquesta llei pogui arribar al parlament per a ser debatuda.
  Pofessora d’Ensenyança Primària

 186. nos vemos en la mani!!!

 187. He arribat a una certa edat amb una salut acceptable. No vull que els transgènics me la destrossin. Fora transgènics de Catalunya!

 188. No entenc perquè el Parlament es desentén de la petició de Catalunya lliure de transgènics. No volem aliments que perjudiquin la terra ni la salut.

 189. Ja he arribat a una certa amb una salut raonable. No vull que els transgènics me la destrossin.

 190. membre d’Slow Food. només puc defensar el manifest com només puc defensar la vida i les activitats humanes que es basen en el respecte als altres, al medi ambient i al planeta en general. estic en contra dels transgènics i del negoci que hi ha al darrere perquè no tenen ni ètica, ni moral ni escrúpols.

 191. Volem la natura com l’hem heretada, no volem un món transgènic.

 192. ELS POLITICS HQN DE DEMOSTRAR QUE ESTAN AL SERVEI DEL POBLE I NO DE LES MULTINACIONALS. DE MOMENT, CIU, PP I PSC ESTAN AL SERVEI DE LES MULTINACIONALS D’UNA FORMA MOLT MISERABLE.

  ALBERT FOLCH
  ECONOMISTA

 193. Metgessa de capçalera

 194. Dono el meu recolçament al manifest, tot declarant-me totalment en contra del conreu transgènic control·lat per multinancionals.

 195. me adhiero al manifiesto, mobiizaciones y acciones en favor de un mundo mas verde y sin transgenicos.

 196. Albert Arques Perolada- Tècnic PRL

 197. Demao que es retiri l’esemena a la totalitat

 198. per la meva professió e sabut que la utilització massiva d’uns productes químics, avui prohibits per les institucions, ha ocasionat problemes greus de salut en els professionals i la població en general. Dora Abad (Infermera)

 199. Clara García
  Socióloga

 200. Pere Malagelada Madern
  Cuiner
  Restaurant Quimera ( Caldes de Malavella)

 201. Marcel Coderch i Collell
  Doctor Enginyer de Telecomunicacions

 202. Soc doctor en medicina per la UAB i membre de la Junta del Centre d’Anàlisi i Programes Sanitaris (CAPS).
  Hem de tornar a valorar l’alimentació sana, autònoma, natural i sotenible com un dret de ciutadania.

 203. det tot necessari per deixar als nostres fills un món millor

 204. pareu l´esmena pel be del Pais.

 205. Totalment d’acord amb aquest manifest, el signo amb totes les ganes del que fa temps que treballa justament per això.

 206. Demano als grups parlamentaris del PSC, CiU i PP que retirin l’esmena a la totalitat a la Iniciativa Legislativa Popular com a senyal de salut democràtica i respecte a la societat catalana.

  M. Dolors Sellés Comellas
  Mestra

 207. no als tranginics,som el que sembrem.

 208. Dono tot el meu soport al Manifest.

 209. Per una alimentació sana i del poble

 210. Gerent i cuiner del Restaurant Cal Ros (Girona)

 211. M’adhereixo al manifest i a les mobilitzacions per defensar la ILP i el dret de les persones a participar i a ser respectades en iniciatives democràtiques.

 212. Historiador


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: