VAGA DE FAM AL PARLAMENT

03-07-2009

Companys/es,

Com ja sabreu ahir, just després de sortir del Parlament els 6 companys que estàvem en vaga de fam vam decidir trencar-la. Hem intentat d’una forma desesperada que els tres partits que es negaven a treballar la proposta de la societat catalana reconsideressin la seva posició. Però no hi ha hagut manera: de fet, en cap moment des de la presentació d’esmenes a la totalitat s’han ni tan sols posat en contacte amb cap membre de la comissió promotora. Tampoc aquests dies en que hem instal·lat la nostra oficina a escassos 50 metres dels seus despatxos.

Vist això i el tracte del Parlament, hem arribat a la conclusió que, si per ells hagués estat, ens hi haguéssim pogut quedar. I la veritat pensem que encara tenim molta guerra que donar.

D’aquests dies, tinc moltes anècdotes prou il·lustratives del què hem viscut.

Sembla que ja faci un mes de la manifestació de diumenge però recordo clarament el moment màgic en que la nostra caravana, sense conductor, entrava al recinte del Parlament empesa per les mans dels molts manifestants, davant la sorpresa dels mossos d’esquadra que ho estaven impedint. Feia temps que no veia un acte de desobediència civil tant espontàniament meravellós: i la veritat sinó hagués estat per aquesta empenta inicial difícilment hauríem pogut començar la vaga de fam al davant del Parlament.

Espero tenir temps algun dia continuar escrivint el que hem sentit perquè crec que alguna cosa té que veure amb el que passa globalment en aquest país.

Ara només puc donar tot tipus d’agraïments:

a la secretaria general del Parlament, Senyora Imma Fochi, per no haver-se volgut posat en contacte amb nosaltres quan s’estava negociant el canvi de data de la nostra intervenció i per no haver-nos volgut atendre el dilluns al matí, faltant a la seva paraula. Gràcies al President del Parlament, Molt honorable Senyor Ernest Benach, per haver-nos negat l’aigua i els serveis de la institució. Gràcies a la mesa del Parlament per no haver-nos donat dret a rèplica després de l’escrit presentat amb l’assessorament dels nostres advocats. Gràcies al Cap de Protocol per haver volgut acreditar només a 100 de les 150 persones que els vam proposar, sabent que el dia abans per la Llei d’educació van entrar-n’hi aproximadament unes 300. Gràcies al cap de Comunicació del Parlament per haver-nos dit que la sala de premsa del Parlament només l’utilitzen els partits parlamentaris. Gràcies als responsables de seguretat, per haver enviat set furgonetes d’antidisturbis com si fossim criminals; només una cosa, la pròxima vegada siguin més matiners perquè quan van arribar ja feia estona que estàvem instal·lats. A Josep Grau per comparar miserablement el blat Pané dels 50’s amb la enginyeria genètica de finals de segle; a Caterina Mieras, per oblidar-se dels estudis dels científics que van assistir a les jornades científiques de Som lo que Sembrem, a les que ella mateixa va assistir; als Grups del PSC, PP i CiU que van deixar molt clar la seva por al debat social i científic (en una ponència mai haguessin tingut el valor de sostenir el grapat d’arguments parcials i mentides que van desplegar ahir de forma tant lamentable); al conseller Llena per no ser capaç de pujar a l’estrada ni mirar a la cara, en cap moment, al nostre portaveu.

I les gràcies més importants:

a la Mercè i tota la resta de gent que ens va estar cuidant (perdoneu que no us pugui nombrar a tots); al company de la bicicleta, gorra i camisa de flors, per l’ambientador, les delicioses infusions i la ràdio; a les visitants d’arreu que ens recordàvem que Som lo que Sembrem és una realitat a nivell territorial; a totes les persones que no ens coneixíem (això és el que necessita un moviment que vol anar endavant i no mirar-se el melic); A l’Alexis per haver abandonat el mercat dels dijous i haver donat una lliçó magistral al tot el Ple; als molts treballadors del Parlament que ens han mostrat el seu suport i prestat la seva ajuda; a Dolors Camats i Carmel Mòdol, per la seva humanitat; a RAC i als companys de la premsa que han fet el que han pogut, moltes vegades a pesar de les seves direccions; a les moltes persones que vau tornar a deixar els vostres llocs de treball per ser-hi aquest dijous; i a tota la resta de gent que heu estat i espero que continuareu estant connectats.

A les nostres famílies i gent estimada perdoneu si us hem fet patir una mica.

Felicitats a tots i totes per l’impecable camí que hem fet i ànims amb les noves vies que se’ns obrem..

Acabo recuperant un dels molts missatges que hem rebut

Fins aviat,

Gerard Batalla

Reconduïm la vida,

amb la certesa de que cap esforç

no cau en terra eixorta,

Dia vindrà que algú beurà

a mans plenes

l’aigua de les pedres d’aquest temps nou

que ara esculpim nosaltres                     (Miquel Martí i Pol)

02-07-2009-9:00

IMG_0157

Avui, ens trobem unes 150 persones davant del parlament de Catalunya per poder assitir al ple on es debatrà la totalitat de la nostra proposta de llei. Ens hem trobat amb el primer obstacle: el parlament de Catalunya només ens ha volgut acreditar cent de les 150 peticions, tot hi que sabem que ahir el parlament va acreditar 300 persones per assistir a la Llei d’educació. Ara màteix estem molt indignats amb el tracte que hem rebut per part del Parlament de Catalunya, ens hen quedat tots a fora per fer pinya, mentre el nostre company Alexis parlarà per boca de tots durant 15 minuts dins del parlament.

01-07-2009 – 12:00

Imagen 025

AVUI, 20:00H. PASSEM EL DOCUMENTAL PROHIBIT ‘EL MÓN SEGONS MONSANTO’ AL DAVANT DEL PARLAMENT

Hola,

Després de 3 dies, els que estem en vaga de fam continuem rebent el suport de moltes  persones. Ahir vam tenir més de 1.200 visites en aquest blogg i ens venen a veure un munt de gent. També vam tenir amb nosaltres en Tomàs Sayez, el noi que va fer 31 dies en vaga de fam contra el procés universitari de Bolonya, cosa que ens va tranquil·litzar força; també en Pep Riera i la gent del Maresme i molts d’altres que ens estan cuidant a diari. Ens trobem molt bé i no hem tingut cap problema.

Com que tenim la ment molt lúcida no se’ns para d’acudir idees de les coses que podem fer tots abans de demà. Avui passarem el Documental, El Món segons Monsanto, a les 20:00h. Davant del Parlament. Us recordem que TV3, tot i ser coproductora, no ha volgut passar-lo durant el procés d’ILP. Aquest mateix document es va emetre dins el Parlament francès i va motivar, en part, la prohibició dels transgènics l’any passat.  Per cert, gràcies a Bernadette per difondre la qüestió i demanar a la gent que es queixi a la web de TV3.

Doncs, bé esteu convidats al campament de Som lo que Sembrem…i si us porteu  sac i màrfega segur que trobeu un espai per dormir a la gespa.

Demà, us esperem a la concentració davant el Parlament a partir de les 9:00 del matí.

Hem parlat amb el nostre advocat i ens ha dit que tenim dret a rèplica, contràriament al que el mateix president i la secretaria general havien manifestat. Avui mateix adreçarem un text a la mesa del Parlament per exigir els nostres drets i sinó es respecta presentarem un recurs contenciós administratiu per tal d’impugnar aquest Ple i intentar que es repeteixi.

També demanarem el vot secret perquè els diputats puguin votar d’acord amb la seva consciència. Som conscients que en els 60 municipis, 4 comarques que ens donen suport hi ha molts militants de base que estan perquè es pugui discutir la nostra llei.

Per cert, que sapigueu que avui el Parlament aprova un posicionament en favor de la dieta Mediterrània…

Per cert, hem penjat el vídeo de Santi Santamaria llegint el manifest de suport en aquest blogg (busqueu a entrades recents si el voleu veure)

Entre visita i vista, intentarem explicar-vos més coses.

Una abraçada,

30-06-2009 – 12:00

Imagen 008

Diucmenge, després de la manifestació 5 persones vam iniciar una vaga de fam reclamant respecte al Parlament de Catalunya cap a la ILP per una Catalunya LLiure de Transgènics.  Volem que PSC, CiU i PP retirin les esmenes a la totalitat que han presentat per vetar  la Llei de Som lo que Sembrem, presentada amb l’aval de 106.000 signatures i amb tots els requeriments legals.

Ahir se’ns va sumar l’Oriol i ara ja som 6 persones. De moment, estem molt animats i ens trobem bé. En bona mesura és per les moltes visites de persones d’arreu de Catalunya que ens venen a mostrar la seva solidaritat i a oferir-nos tot tipus d’ajuda i companyia. També per les trucades i missatges dels que no us podeu desplaçar.

Estem a escassos 50 metres de la porta del Parlament i, fins ara, no ens deixen entrar a fer un riu, ni ens han concedit altres peticions que hem fet com ara utilitzar un connexió a internet. Si que tenim el compromís de que el dia de la votació podrem habilitar una sala per, al voltant 100 persones, perquè puguin seguir el debat a l’interior de l’edifici. També un grup més reduït podrà ser a dins de l’emicicle.

En  reunió amb el President del Parlament de Catalunya no ens ha autoritzat a tenir dret a rèplica en la votació de dijous. Només podrem intervenir al principi i deixar pas després als grups parlamentaris i a la votació.

Us animem a venir el dijous a les 9:00h del matí per tal de donar suport al company que intervindrà al Ple. Així mateix, si voleu acompamyar-nos la nit abans dormint amb nosaltres us ho agrairem (abans de les 22:00)

Jordi Rafel, Josep Pàmies, Montserrat Esquerda, Carles Amela, Oriol Grau i Gerard Batalla

Respostes

 1. El Parlament ha vetat que es parli dels transgènics al Parlament… Llavors traslladem el debat i la informació sobre transgènics i l’actitud dels polítics al carrer, entre la gent que s’alimenta sense ser-hi conscient, que vota i consumeix, entre la gent que ha perdut la salut sense que massa vegades li expliquin perquè… Traslladem el debat a altres escenaris: supermercats, comerços, associacions de consumidors, escoles d’hosteleria, restaurants, mitings electorals on els polítics pretenen que els escoltem sense escoltarnos ells, secció de cartes dels diaris, mitjans de comunicació decents, centres de salut i hospitals, la web que ens permeti compartir informació, idees i accions, etc.

  Construim xarxes socials, treballem conjuntament, perquè som els ciutadans qui donem poder als polítics (malgrat no es voti), així que hi tenim responsabilitat.

  Informem molt bé als ciutadans sobre on poden adquirir alimentació ecològica i facilitem-ho, perquè en aquest país és massa difícil adquirir productes ecològics. A Suècia em va sorprendre que en qualsevol supermercat normal és possible adquirir productes ecològics: per què no aquí? Si el lobby agroalimentari és potent, més ho és el dels consumidors, així que no els fem el joc! Fem conscient i ben informat al consumidor, perquè amb la nostra compra diària també hi podem incidir bastant.

 2. Ànims a tots !!! la lluita anti-transgènics està guanyada abans de sortir de casa, ja que cada acció (cartes al director, notícies, informació boca a boca, documentals, etc, etc) els pro-transgènics l’han de contestar gastant-se els diners. O el que vol dir, omplir més butxaques de polítics, de premsa, de cientìfics, etc. i cada cop els transgènics els costaran més cars de produir, ja que han d’incloure totes aquests despeses en els costos de producció.
  Així que a continuar treballant !!!!

 3. ANIMS COMPAÑS I KOMPAÑES, UNA VEGADA MÉS HAN DEMOSTRAT COM FUNCIONA LA “SEVA” DEMOCRACIA, tranquils algun dia ELS HI TOKARA PASSAR GANA A ELLES I NO PERKE FAIGIN “VAGA DE FAM” si no pk ens vindran a demanar un enciam i no els hi donarem, i no vos olvideu, ells de cultivar no en saben!!!

  LA POLITICA ÉS AL KARRER, I DESDE ALLI LA FAREM, SALUT, ANIMS I FORÇA !!!

  AGRO-PUNK’S EN LLUITA!

 4. Soc gran, i vaig lluita per la Democràcia, per uns representats polítics honestos ètics i representants del poble que els votava, però hores d’ara desprès dels anys passats, sento vergonya, ràbia, fàstic i uns quants adjectius mes, quant veig i sento el “personal” que ens representa, i que el poble que continua volen ser ignorants els vota any rere any.
  Estem amb vosaltres, encara que la voluntat del capital esta en contra del ésser humà, nomes els importa la “pela” avui l’€.

 5. ¡¡ENHORABUENA POR LOS COMPAÑEROS!!
  Estoy con vosotros, y por mi parte lucharé todo lo que pueda contra los trangénicos. ¡Arriba la A.Ecológica!
  Yo tambien ví los 10 minutos de TV3. ¡Ridículas e ignorantes son las palabras del Cuní y de la otra “persona mayor” de la mesa!. Lo que hay que ver y oir.

 6. Hola companys, vaig vore el programa “els matins tv3” on van debatir en 10 min escassos la situació dels transgenics ¡quina vergonya!
  Avui he pogut vore l’intervenció de l’Alexis Inglada (portal del parlament) crec que va trasmetre un missatge clar i amb sentiment, enhorabona!!.
  Avui, hem torno a sentir pretipjada per uns polítics sense escrupuls pero continuaré lluitant i defenent una agricultura ecològica i sense transgènics.
  Salut, Pili “Marjala”

 7. Hacemos nuestras las, como siempre, magníficas palabras de Clara Valverde (con quien colaboramos estrechamente desde la asociación de pacientes “MERCURIADOS”, pues muchas personas intoxicadas con mercurio y/u otros tóxicos desarrollan FM, SFC, SSQM, etc.): “Aunque esos impresentables políticos hayan votado en contra la ILP, las personas con fibromialgia, Síndrome de la Fatiga Crónica, Sensibilidades Químicas y otras enfermedades crónicas, queremos seguir colaborando con vosotros en esta lucha que no podemos abandonar. La alianza entre las personas enfermas y los que luchan contra los transgénicos es una muy importante y lo será más en los próximos años. Por eso, aunque la mayoría estamos echadas en nuestras camas, tenemos fuerza para seguir luchando por una alimentación sana de la cual nuestras vidas dependen.
  Tenernos en contacto e informadas de vuestras futuras acciones y trabajemos juntos!
  info@ligasfc.org“.

  Un abrazo y a vuestra disposición,

  Servando.
  http://www.mercuriados.org
  (Presidente de MERCURIADOS)
  servando@mercuriados.org

 8. Aquesta és la seva democràcia!
  I penso també que els catalans som i serem un poble perdedor, venut. Llàstima.

  Per tant, és hora de treballar a la quieta.
  Sense fer soroll, sense pressa, continuem feinejant cadascú al seu àmbit amb salut, llibertat i dignitat.

  Sabem massa coses i no podem callar, ha dit l’Alexis, però no hi ha pitjor sord que qui no hi vol sentir. Tenim massa consciència i això ens pren llibertat. Que no ens prenguin l’alegria també.

  Que no sàpiguen que recuperem les llavors autòctones, que no sàpiguen que no ensulfatem, que som realment autònoms i solidaris. Fem-ho i prou. No hi perdem més el temps ni la salut a convèncer. Gràcies! Pàmies i companyia, sou molt i molt valents, però ara tornem a la feina, a pagar amb l’exemple, sense por a que ningú ens ho recompensi. La dignitat ve de dins.

  Som lo que sembrem!

 9. Enhorabona per la vostra dignitat i la vostra lluita. Ens tindreu al vostre costat.

 10. Con vosotros, por la salud y la libertad.

  Abrazos

 11. Volen revolta? doncs la tindran!
  be doncs us animo a deixar aquest politics, si i la vaga amb desprès a aquesta democràcia!
  I si us plau anem tots a votar! però mai per aquest partits traïdors a la democràcia! si, traïdors a la justícia i venuts!

  Animis i a la lluita!
  Això ara comença de debò, perquè ara és la guerra!
  Cap vot pels venuts. I si cop altres cops manipulen els vots jo ara agafaré la falç!

 12. Hola, Montse. Ànims
  Volia dir-te que teniu el meu suport i, també, que en Pep Riera és familia meva.

  Sort.

  Mary

 13. Ànims companys!
  Quina vergonya hauran de sentir els fills i els nets dels de dins del Parlament, quan el país estigui fet una merda i els seus pares o avis hi hagin contribuit…

 14. Aunque esos impresentables políticos hayan votado en contra la ILP, las personas con fibromialgia, Síndrome de la Fatiga Crónica, Sensibilidades Químicas y otras enfermedades crónicas, queremos seguir colaborando con vosotros en esta lucha que no podemos abandonar. La alianza entre las personas enfermas y los que luchan contra los transgénicos es una muy importante y lo será más en los próximos años. Por eso, aunque la mayoría estamos echadas en nuestras camas, tenemos fuerza para seguir luchando por una alimentación sana de la cual nuestras vidas dependen.
  Tenernos en contacto e informadas de vuestras futuras acciones y trabajemos juntos!
  info@ligasfc.org

 15. Hi ha una manera més sutil d’ocupar un territori, pais o nació. I és donar permis a empreses que contaminan i que ens fan depenents i no independent.
  Quin futur te un poble que es torna esclau d’aquestes multinacionals.
  La terra és l’unic que trascendeix de generació a generació.
  I pertanya més a un cicle vital que no pas a un de productiu i beneficios.
  La terra será del qui la treballa i ell és el responsable i hereu. Tots som responsables.
  Digem no gràcies. NO GRÀCIES.
  JOAN

 16. Quantes mentides hem hagut d’escoltar al Parlament de Catalunya, quanta ignorancia i quina poca vergonya que tenen tots plegats.

 17. La vostra empremta valenta i agosarada serà recorda com capdavanters d’una actitud ètica enfront d’una alimentació natural com a font de salut.
  Totes les mares del país haurien d’estar agraïdíssimes de que us preocupeu per la salut dels seus fills. (i els pares també)
  Si ara no som davant el parlament físicament amb vosaltres, podeu estar ben convençuts que espiritualment us estem donant suport. Tot el suport, per que pensem, imaginem, visualitzem, assaborim… que allò que demanem és just i que ja ho estem obtenint.
  Endavant!

 18. Els transgenics són un error perquè contaminen el entorn i la salut i aqui n’hi ha molt.
  Hem de pujar al tren d’Europa en 1a no en 2a.

 19. És un ultratge que els transgenics entrin a la cadena alimentaria i amenacin la biodiversitat.
  Hem de pujar al tren de l’Europa en vagó de
  1a, no de 2a.

 20. Els polítics del nostre pais acaben de demostrar qui són. El seu rebuig a la ILP que s’ha presentat amb tots els formalismes que exigeix la llei, ni tan sols l’han acceptat per obrir un debat profund i serè. Quina manca de respecte per la societat! Així és com els governs volen que participem de la democràcia “representativa” i que a més siguem bons nens.
  Tenim mecanismes per “participar” però també disposen de les seves eines per fer-nos callar. Però aquest cop potser no ha de ser així, aprofitem-ho, ens han donat prous elements per continuar cridant, ànims a tots els que esteu lluitant, els que esteu al parlament donant la cara, als que hem signat, això no pot acabar aquí, només és un precedent per continuar lluitant per la democràcia i els bons aliments! ! !

 21. La gent del Priorat, estem amb vosaltres, anims i força !!!, en aquesta lluita que es de molts , però que vosaltres sou els que ho patiu.
  des d’aqui llenço un clam perque aquets politics que tenim, recapacitin i es converteixin d’una vegada en essers humans .

 22. Gràcies per lluitar!

 23. Hola
  gracias por estar allí al pie del cañón, tanto si se consigue que la ley se discuta (y pase) como que no
  igualmente la sociedad de Catalunya os debe un gran agradeciemiento por vuestra visión, esfuerzo y compromiso y valor con una causa tan importante, esencial, para movernos hacia una sociedad más justa y sostenible en todos los sentidos
  Fuerza y coraje!!!!
  Antonio

 24. Aconseguir passar el video “El món segons Montsanto al Parlament”… Quina enveja aquests francesos! Tant de bo…
  Una abraçada per als herois.

 25. Avui us he visitat per donar-vos forces i sou vosaltres qui me les ha donat a mi. Endevant i bona feina !!!!

 26. Benvolguts companys i companya,
  us donem tot el nostre suport, tot i que estem lluny, ens sentim al vostre costat.
  Ens agradarïa molt estar demà amb vosaltres i compartir junts una lluita més de les que ens han de portar a un mon millor: sense transgènics, sense injustícies, sense fam, sense …… i fent de persones, de ciutadans i de pagesos lliures, però a última hora veiem que no ens serà possible.
  Endavant la lluita!!!!!!!!!!!! ni els transgènics ni els polítics, acabaran amb aquest moviment tant fort que hem anat teixint.
  Una forta abraçada
  Ramon i Assumpta (Brunec)

 27. des del berguedà, una forta abraçada.

  guanyarem!

 28. des de la Plana anims i molta força per a tots , Carles ens veurem aviat aqui o a la Plana , salut

 29. ànims a tots en aquesta lluita!

  des de la vall del corb

  pau

 30. Anims i endavant. No esteu sols! Una abraçada

 31. Ànims i molta sort!!!

 32. Jo també estic amb vosaltres.

  Tant de bo el vostre esforç serveixi per fer obrir els ulls als qui anteposen els diners vers la salut.

  Ànims, sort i força!

 33. Endavant companys!!!
  ànims, estem amb vosaltres!!!
  Pau.

 34. Molts ànims i endevant!!!La causa s´ho val.A veure si aquests politics obren els ulls d´una vegada.

 35. Gràcies per la vostra valentia i determinació. Ens ensenyeu a tots a lluitar pel que creiem i ignorar la por; a revelar-nos contra els buròcrates-tecnòcrates o simplement còmplices de la fam i -la injustícia. Força companys!

 36. Primer el DDT; després el “clenbuterol”; ara el transgènic. Tot, quan surt al mercat, sembla la panacea; la bicoca que salvarà el mon de la pena del treball i de la misèria humana, fins que, es demostra –quan ja es massa tard- que allò que semblava miraculós, no es més que un frau o un engany, o que, senzillament, es altament nociu per a la nostra espècie (us recordo que tot el be, o tot el mal que fem a la Natura, acaba per repercutir als humans) Solució: el Govern de torn, acaba prohibint-lo. Això si, quan el mal ja està fet.
  Per principi de prudència (si mes no!) NO AL TRANSGÈNIC!!!

  Personalment – Pàmies i companyia- em dol no tenir les vostres agalles. ENDAVANT GENT!!!

 37. Molts ànims per la iniciativa!!
  I moltes gràcies a tots aquells que han estat i estan al cap davant d’aquest valent propòsit del qual TOTS en som beneficiats.
  Evidenment,
  Salut i bons aliments!

 38. Ànims i forces des de Ponent!

  Gràcies per ajudar-nos a demostrar que aquesta és la seva democràcia!

  Salut i bons aliments!

 39. ei, des de El Cabàs de Granollers molta força, molts ànims! i molts bons aliments!!!!!!!!!!!!!!!!!

 40. Monsanto es una empresa agrícola. Aplicamos innovación y tecnología para ayudar a agricultores de todo el mundo a tener éxito y a producir alimentos más saludables, al mismo tiempo que reducimos el impacto de la agricultura sobre el medio-ambiente.
  El texto anterior está sacado de la web de Monsanto, cualquiera que lo lea creerá que con esta empresa volveremos al paraiso terrenal o algo por el estilo. Ya harían bien los Sres. Parlamentarios en meterse por donde les quepa los productos de esta mie…

 41. Moltes gràcies per efensar la nostra salut i la democracia.
  una abraçada i molts ànims!!

  Fins demà

  Consol

 42. Força i molt ànims! Os fem costat!

 43. Tenim tota la raó, com hi ha gent corrupta segurament també dins la política… però no per això no s’ha de denuncia.. i nosaltres reaccionar.. ÀNIMS! tenim la sana veritat i el dret! i no ens falta la força! fora els mafiosos!!
  Aquí diem fàcilment terroristes els que maten oi? doncs és el mateix qui ens volen fer mal i jo afirmo que MONSANTO i els seus defensors son TERRORISTES!

 44. Moltes gràcies i molts ànims per la vostra lluita incondicional i valenta!!!!

 45. Endavant, hi ha molta gent que està amb vosaltres. Tots demà devant del parlament a fer pinya i que no ens tranctin de imbecils. Els polítics al servei del poble!!!

 46. també som pagesos, dels que volem estar amb pau amb la terra. som del baix llobregat, CAL FISAS de molins de rei. donem tota la nostra familia suport a la causa, i que ens timguem que veura aixi, per aquest politics que segons ells en gobernen. Pasant gana perque ells tot i sen d´esquerres, ENS RECOLSARIEN i pensant que aixi el pais aniria millor! . GRACIES A TOTS VOSALTRES. ENDEVANT

 47. molts ànims amb aquesta vaga de fam!
  ja se sap, la lluita és dura però al final guanyarem.

  Una forta abraçada!

  El Berguedà també està en contra dels transgènics 🙂

 48. Molts ànims des de l’Agència Espacial Europea.

 49. Moltíssimes gràcies per defensar la nostra salut preventiva, la qualitat alimentària, i els drets informatius i d’escollir de la ciutadania, ja que no ho fan la majoria dels polítics, justament els que més s’haurien de responsabilitzar, però fets com aquest demostren descaradament al servei de qui estan realment…

  Debat sense dret a rèplica? I a això s’atreveixen a anomenar debat o discussió? Doncs quin insult a la intel•ligència! A més sospito que els senyors parlamentaris massa experts en transgènics no ho deuen ser, així que quina por que la nostra nutrició depengui d’aquestes fórmules de diàleg i anàlisi tan pobres i de pur tràmit.

  Lamentablement el respecte ecològic en aquest país encara està molt verd (paradoxalment), i observo que és directament proporcional al respecte de la classe política envers la ciutadania i viceversa. Inacceptable aquest tipus de classe política transgènica, genèticament modificada per defensar els interessos lucratius del lobby alimentari, enlloc d’interessos vitals i fonamentals per a la població a la qual diuen representar.

  No puc acompanyar-vos presencialment, però sí intel•lectualment. Gràcies i molts ànims!!

 50. MOLTS ÀNIMS I MOLTES FELICITATS!

  Possiblement aquesta estigui sent una de les campanyes més escoltades i participatives que s’han fet en els últims anys en aques país nostre.

  El tema bé s’ho val!! Prou manipulació!

  Endavant, força i SALUT des de Balaguer

 51. Des del cor de La Noguera es nota que algo està canviant, no se lo que es, però es sent que les coses importants comencen canviant per actituts i gestos petits. Des de Gerb pasant per la Sentiu, camí de la Capital del nostre país, un grup de gent benparida no es vol doblegar als interesos economics d´ una multinacional agrotoxica. Com va dir el che, val mes morir dret ,benplantat,que viure angenyollat, una abraçada pels que esteu donant la cara per tots nosaltres amb la vaga de fam.
  Estem amb vosaltres, animos!!!

 52. Ostres, us felicito per la vostra valentia i determinació. Sou admirables.

  Gràcies

 53. Tot el nostre suport des de l’associació L’Era, amb molta ràbia que els polítics no sàpiguen escoltar i prendre en compte les preocupacions i la voluntat dels qui els votem!
  Salut, força i bons aliments!

 54. Como muestra de apoyo, os incluyo un enlace a vuestro blog.

  http://www.plural-21.org/index.php

  ¡Animo valientes!.

 55. Primer que res moltes gràcies pel que esteu fent.

  Felicitats!!! molts ànims i molta força per aquests dies !!!!

 56. Ànims i moltes gràcies.
  Una abraçada des de Manresa.

 57. Ànims i forces!!!

 58. Molta força i molt d’ànim!

 59. molts ànimos!! aquest dijous us vindrem a donar suport!!

 60. nos toca luchar por el mejor futuro, nos tocan tantas batallas contra nosotros mismos que la emoción esta garantizada. El papeo, la energía, el agua, el aire, la paz, todo ahora lo estais representando vosotros con vuestra acción. La fuerza ciudadana ya ha comenzado el cambio, sin duda hay que hacer limpieza de lo que estorba en el loable camino hacia la supervivencia inteligente y en paz, ese reto gigantesco que nos hace humildes y mejores seres. Gracias por vuestra contribucción y RESISTIR, termino que nos toca a todos mientras forzamos el rediseño de este hermoso mundo y las acciones de sus usuarios

 61. Moltes gràcies per fer aquest gran esforç tan pels que coneixem el tema dels transgènics com per la gent que es manté ignorant del tema i s’estan perjudicant sense saber-ho.

  Molts ànims!

 62. Des de L’Hospitalet, la gent de la Cooperativa Aquihihabròquil recolzem la vostra lluita exemplar, mirarem de donar-hi el màxim suport perquè és la lluita de tota la gent que defensem una altra manera d’entendre l’alimentació i les relacions humanes.
  Molta força i gràcies de cor!

 63. Salut companys,
  hem sap greu no haver pogut col.laborar més amb la moguda d’aquests dies, però que sapigueu que us animo a seguir lluitant.
  Aquests TERRORISTES AMB CORBATA NO ENS PARARAN!!!!
  La guerra és llarga però no ens podem rendir.
  Ànims i endavant

 64. Com a enginyer de la UPC és trist veure que resultats científics de primer ordre en contra d’una alimentació amb “transgénics i polvos màgicos” (com diuen alguns pagesos de darrera generació) són menystinguts per les administracions.

  També m’agradaria donar les gràcies als professionals de ponent i empresaris agroalimentaris que es venen per 4 duros a favor dels pinsos transgènics. Dona goig anar a una fàbrica de pinsos i que et tombi l’olor que surt d’aquelles màquines de farina fastigosa. Porcs i més porcs enclaustrats i entaulats en un tiberi biotecnològic!

  El diumenge molta gent va demostrar que s’estima aquest país. Crec que les energies de la gent us ha donat prou energies per a poder aguantar fins dijous.

  Salut i molta força!

 65. Primer una abraçada a tots. Aquí a Terrassa les entitats cíviques estan col·laborant i us donen suport.
  La meva mare, amb els seus 70 anys, també vol posar el seu gra de sorra i demà al matí ella i jo vindrem a fer-vos costat.
  Si necessiteu qualsevol cosa, envieu-me un correu.
  Per descomptat que DIJOUS TAMBÉ ESTAREM AMB VOSALTRES.
  Una abraçada!
  Montserrat

 66. Fotem-lis canya a aquests parlamentaris corruptes!!

  Salut i força desde la Bleda, Alt Penedès

 67. Per la sobirania alimentària. Els transgènic són un negoci per a uns pocs i altre forma d’esclavatge per a la majoria

 68. Només donar-vos ànims i dir-vos que jo, la meva companya i les meves filles estem al vostre costat.

  Vagi per davant que no crec que aquesta mesura doni resultats (no vull desanimar ningú) ni el sistema em dóna cap confiança i per descomptat no crec en els polítics (sí en la política, que és el que esteu/estem fent). Encara que soni fora de lloc o d’època només la revolta, la revolució podrà tornar al poble allò que el poder (econòmic) ens va manllevar. Només la revolta ens tornarà la dignitat perduda i ens donarà la raó.
  No hauríeu de fer cap vaga de fam davant de cap parlament falsament democràtic on ningú fiscalitza els seus membres ni la pressió (inclósa l’econòmica) que poden rebre.
  Malgrat tot, repeteixo que estem amb vosaltres.

  Endavant i sort! Ens hi va el futur a tots.

 69. companys i comapnyes, des de Manlleu, al nord d’Osona, us donem tot el suport, i mil ànims per acabar ja d’una vegada amb aquesta artimanya capitalista dels trangènics, volem, i tenim el dret a demanar STOP trangènics a les nostres terres i comarques!!

  força i mil abrassades bonics!

 70. Anims i endevant. Tota la familia estem amb vosaltres. S’aprofiten de la ignorancia de la gent i ens manipulan.
  Una abraçada amb tot el cor!

 71. animo teneis todo mi apoyo ya esta bien que por dinero nos vayan quitando la salud

 72. El domingo me hubiese encantado llevar a mucha de mi gente a la Mani, pero no pudo ser. Despues de las 3 calurosas horas, y de escuchar las palabras en contra de los Transgénicos, Sólo puedo decir una cosa, me encuentro orgullosa de sentirme una VERDE empedernida, y de conocer a gente como vosotr@s…….
  Mi Más Humilde APOYO, amig@s estoy con vosotr@s, un gran abrazo.

 73. Ei valents…. us animo i estic amb vosaltres des d’on em trovo. Ja es hora de que es respecti la causa. Que en sortiu mes que reforçats d’aquesta esperiencia. SALUT i FORÇA
  Estarem en contacte…..

 74. és tant important la feina que esteu fent…
  Sou la veu de molta gent que pensem igual i teniu la valentia de fer coses que altres no tenim.
  Us dono el meu profund suport perquè resistiu i el dijous us vindre a donar suport.
  moltísimes gràcies, no podem permetre que els transgenics contaminin el que produeix la natura per si sol!!!!

 75. Si vols tenir bona vida, doncs
  transgènics fora!!!

 76. Mi apoyo desde Galicia. Una iniciativa muy valiente que debería tener la difusión que se merece en todos los medios. Ánimo. Aquí estamos con vosotros.

 77. Benvolguts hem de fer tot el possible perque aquests politics deixin de governar d’esquena a la ciutadania.
  Sou un exemple per tots.
  Tan debó arribi tot a bon lloc sense necessitat de deixar la salut.
  Una forta abraçada.
  Un de Badalona amb una esposa i amics afectats de sensibilitat química multiple SQM.
  Visca els principis pels que lluitar!!

 78. Ens estan enverinant poc a poc. S’aprofiten de la ignorància de la societat. Les persones no som objectes !!
  Cal difondre la notícia de la vaga a tots els llistats dels nostres mails i podrem ser encara molts més.

  Amb vosaltres el meu suport !!

 79. Els anims amb les eines que tenim a l’abast:
  http://www.terra.org/articulos/art02268.html

  Salut companys

 80. Ànims companys!

  Farem tota la difusió que faci falta!

  Endavant sempre!

 81. ÀNIMS COMPANYS!!!!

 82. Moltes gràcies pel que esteu fent!. Ens ha tocat viure en un món on primen els interessos econòmics i s’obliden els drets humans, per això ens toca lluitar encar que només aconseguim d’entrada que les nostres veus sonin.
  Una abraçada

 83. Els politics tenen moltes paraules, pero sol es mouen per interesoss.
  El que tenim que fer, es declara la vaga al consum de transgenics.
  Tenim que dedicar tot l’esfors en conseguí que cada vegada mes consumidos fasin un consum responsable.
  Sols ens en sortirem quan siguem molts dien: NO ALS TRANSGENICS.

  Salut i anim

 84. Molts ànims!

 85. Desde Xixon anim y una abraçada mol fota!!

 86. Estic amb vosaltres, endevant. gent com vosaltres fan falta en aquest país que es diu democràtic i progresista. el nostres polítics són uns golfos i no es mereixen governar-nos. Una abraçada per tots vosaltres però especialment pel Pàmies.

 87. per davant de què més han de passar els diners… de la salut, de la democràcia, de la llibertat!!
  Una abraçada!!

 88. Animo. Muchos estamos con vosotros de todo corazón.
  Muchos abrazos a todos.

 89. Tal com diu l’eniciat. som el que menjem!!!!!

 90. Teniu tot el nostre suport i us acompanyarem dijous.
  Salut companys

 91. Una forta abraçada!

 92. Hola genteta! des de Manresa una forta abraçada (amb olors de tomata de montserrat per a que enganyeu la gana), us donem ànims des de L’Era, sobretot al nostra compatriota bagenc (en Carles). Esperem que se us faci lleugera l’estada, i a veure si algú de per aquí baixa dijous a donar-vos suport presencial, de totes maneres ja sabeu que teniu el nostre suport.
  Ànim i…ni al tros, ni al plat.

 93. Ànims per tots 6! Mos veiem dijous al matí, puntualíssims a les 9h. Una abraçada

 94. la democracia es un dels drets que tenim com a essers humans,el dret de lluita per les injusticies es un dret que va mes alla de just o injust es l`esser huma el que importa i en aquest cas sento que no han de perdre el nostre dret de opina , informa i esperona a la gent devant de una realitat tan clara ,injusta que a la gent del carre costa veure i que als politics tan sels i done …. no esteu sols , ancare que per les nostres feines no poden asta amb vosaltres esten aqui…… una abracada…………cris

 95. Anims, sento no poder estar aqui amb vosaltres, pero ho estic de cor.

  Angeles Parra

 96. ENDAVANT!!!! ESTEM AMB VOSALTRES!!!

 97. Hola macos i maca,

  M’hagués agradat molt acompanyar-vos en l’acte de dijous però un cop una mica desafortunat m’ha deixat fora de combat durant més dies del que m’agradaria.
  Només dir-vos que crec que esteu portant endavant una gran feina i que els moments que vivim són histórics. Ànims i molta força per a tirar endavant. Si necessiteu alguna cosa ja sabeu el meu telèfon.

 98. ÀNIMS, QUE EL VOSTRE SACRIFICI NO SERÀ EN VA!!! LA LLUITA CONTINUARÀ FINS QUE VENCEM!

  Montse Jardí

 99. Ánimo! Hay mucha gente que os apoya!
  Este mundo necesita más gente como vosotros.
  Un abrazo a todos x
  Ya estais en mi facebook

 100. Ánimo! Hay mucha gente que os apoya!
  Este mundo necesita más gente como vosotros.
  Un abrazo a todos x

 101. Hola, hem dic Lidia i sóc la companya de l´Oriol i estic molt content i animada per aquesta iniciativa que dueu a terme, la qual vai assabentar-me nomès fa uns mesos. jo com moltres altres persones no tenia ni la mas mínima idea que exisitia tot aquest fastigos món dels transgènics voltant per als nostres estomacs.

  Des d´aqui nomès vull animar-vos a continuar, nosaltres us continuarem recolzant en tot alló que necessiteu!!!!!!!!

  Ànim i endavant

 102. Tot el meu suport anímic.

  M’agradaria estar amb vosaltres, però estic afectada de la síndrome de sensibilitat química múltiple.

  Una forta abraçada

  Paqui

 103. El que feu és molt important. I és en representació de molts que no hi som presents físicament. Els somnis son indicadors de la grandesa de les persones. Poden ser realitats. I no és fa res si abans prèviament no s’hi ha sumiat ni pensat.

  No menjarem el que no sabem que és. Aquests dies no menjareu, pero d’energia no us en faltarà si compteu amb tota la que teniu d’arreu de Catalunya.

  Ànims, força! i moltes gràcies pel que feu en representació de 100.000 persones ignorades.

 104. molt bé aquesta iniciativa¡¡¡¡¡¡
  en farem la màxima difussiò. Ens veiem aviat
  ànims a tots

  Imma

 105. Felicidades por vuestra iniciativa! Tenéis nuestro apoyo, nosotros la gente con enfermedades inmunológicas que tanto necesitamos comida sana y sin transgénicos.
  Un gran abrazo de apoyo!
  Clara

 106. Us vaig seguint, el que puc fer que és amplificar la noticia enviant-la a tanta gent com conec és el que estic fent.

  ho he reenviat per publicar.ho a HUMANIA.TV
  ALBASUD i XARXANET

  SOM UNA PINYA!

 107. He pujat una foto del ‘blogger’ Gerard a twitter. 😉


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: